Tanca la revista Esquitx

http://www.directe.cat/img/335/335/926El setembre de 2000 sortia al carrer una nova publicació en català: Esquitx, la primera revista de cultura i entreteniment de les Illes Balears adreçada als més joves. Ben aviat la revista va començar a rebre premis per la seva qualitat com el guardó que va rebre el 2001 per part de l’APPEC en la categoria de nova publicació pel tractament innovador del còmic, l’Esquitx és una publicació atractiva amb un disseny àgil i modern.

Des de llavors, trimestralment, el seu objectiu principal era fomentar el coneixement de la llengua catalana entre els més joves i contribuir al seu interès per la lectura, fent ús d’un format magazín que combina articles, historietes, narracions, passatemps i concursos, tot vetllant perquè cadascuna de les Illes hi estigui representada.

La revista Esquitx ha sobreviscut durant 13 anys gràcies a la col·laboració de les institucions autonòmiques, que ajudaven amb la difusió de l’Esquitx i que la dugueren el 2007 a estar presents en el Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

A les seves pàgines hi podem trobar professionals de prestigi, autors reconeguts que s’han engrescat amb aquest emocionant projecte, i de moltes escoles que li han donen suport participant amb entusiasme en les activitats que s’hi porposaven, convertint d’aquesta manera l’Esquitx, en una eina de treball per a l’ensenyament i la normalització lingüística.

Ara els efectes econòmics de la crisi provoquen que les institucions deixin de comprar les publicacions per repartir per als centres escolars i que la revista es vegi obligada a tancar (esperem que només que per una temporada) després d’haver complir el número 50.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: