S’ha celebrat el I Congreso Centroamericano de la Comunicación

participaciocongresocostarica

Foto: UCR

Alguns dels investigadors dels nostres projectes han participat aquest mes d’agost en el I  Congreso Centroamericano de la Comunicación, que ha tingut lloc a Costa Rica entre el 19 i el 23 d’agost de 2013. Entre els assistents hi havia Sebastià Serra Busquets, (professor d’Història contemporània de la UIB), Josep Maria Figueres Artigues (professor d’Història contemporània de la UAB)  i Patricia Vega Jiménez (Centro de Investigaciones en Comunicación de la Universidad de Costa Rica).

L’objectiu principal era realitzar un fòrum d’anàlisi i reflexió per conèixer les principals tendències de la investigació en comunicació a Centreamèrica . A més , pretén fomentar el diàleg interdisciplinari i ampliar els horitzons de la recerca en aquesta àrea .  Al congrés hi participaren acadèmics i representants de la societat civil i de la indústria , vinculats a la comunicació , procedents de tots els països d’Amèrica Central, així com estudiosos del tema de diverses instàncies europees i americanes .

La conferència inaugural anà a càrrec del Dr José Luis Benítez , director del Màster en Comunicació de la Universitat Centreamericana José Simeón Cañas ( UCA ) , d’El Salvador .

El Congrés va mantenir tres simposis simultanis i espais per a conferències magistrals , taules de diàleg , exposicions i anàlisi de temes específics . S’analitzaren temes com la violència a Amèrica Llatina , la premsa centreamericana actual , la vinculació entre acció social, investigació i docència en l’àmbit acadèmic i reflexió – acció des de la comunicació per al canvi social .

El congrés pretenia evidenciar la importància de continuar amb activitats acadèmiques que aglutinin als estudiosos de la comunicació a Amèrica Central i fomentin el treball conjunt en procurar la millora de les nostres societats .

I Congreso Centroamericano de Comunicación
Sebastià Serra va presentar en el si d’aquest congrés el dimecres 21 d’agost, la conferència “Los estudios de historia de prensa y de la comunicación en el estado español en el tiempo presente, con referencia a Centro América”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: